Viden om beskæring

Hvilken træbeskæringsteknik er den rigtige?

Der plantes træer som aldrig før for at prøve at skabe balance i CO2-regnskaberne, og derudover har både haven og udelivet fået stor betydning som frirum i en ellers digitaliseret hverdag. Hvad man som almindelig borger måske ikke ved, særligt hvis man ikke selv er haveejer, er, at der derfor også er behov for kompetente fagfolk til vedligeholdelsen af træerne. På den måde sikres både de nyplantede og de ældgamle, store træers fremtid – i den enkelte have og i det offentlige rum. Ved hjælp af forskellige beskæringsteknikker og kronepleje kan man nemlig gå ind og sørge for træernes lange levetid samt holde dem pæne fremadrettet. Teknikken afhænger af formålet med beskæringen. Det kan f.eks. være, at der er behov for en kronereduktion af et træ, hvis bladmassen skal tyndes ud.

Det bør du vide om kronereduktion og beskæring af træer

Hvis du selv kaster dig ud i at beskære dit træ, er det først og fremmest vigtigt at vide, hvornår det mest optimale tidspunkt på året er, og om der er specifikke teknikker, du bør anvende.

Tommelfingerreglen i forbindelse med beskæring er generelt de såkaldte JAS-måneder. Det vil sige: juli, august og september. I forårsmånederne bruger træerne al deres energi på at sætte nye skud, og sandsynligheden for, at der kommer nye blade efter en beskæring, er derfor minimale.

Ved en kronereduktion er det imidlertid altid en god ide at kontakte en professionel, der kan vejlede dig – både i forhold til redskaber, sikkerhed og teknik. Det generelle råd lyder dog på, at du ikke skal beskære mere end en tredjedel af kronen, men du skal samtidig heller ikke fjerne for lidt.

Hvordan ved man, hvilken teknik man skal bruge?

Er du i tvivl om, hvilken beskæringsteknik du skal bruge, kan du altså med fordel kontakte et professionelt firma. Ved en kronereduktion, topkapning eller en styning af dine træer vil der desuden typisk være et behov for udstyr såsom lifte eller kraner. Hvor meget udstyr, der er brug for, afhænger selvfølgelig af træernes højde. Men det er imidlertid kun gennem det rette udstyr, at du er garanteret en vellykket træbeskæring.

Vi hjælper med din træfældning på Sjælland. Ring os op og fortæl om opgaven

Ring til os