Viden om beskæring

Beskæring af frugttræer

Tips til beskæring af frugttræer i haven

Har du frugttræer i haven, er der et par tips du bør kende til, hvad angår beskæring. Der er nemlig forskel på, hvordan frugttræer og andre træer skal beskæres. For at give frugterne på træet de allerbedste levevilkår, bør du blandt andet sætte dig ind i på hvilken tid af året de enkelte frugttræer beskæres – eller hente professionel hjælp til opgaven. Derudover anbefales det også, at frugttræer løbende fortyndes, for at give luft og lys til samtlige frugter og på den måde holde svampesygdomme af vejen.

Hvornår dine frugttræer skal beskæres

Frugttræer kan som udgangspunkt beskæres hele året, og blandt frugtavlere er der endda tradition for at udføre beskæringen i vinterhalvåret for at udnytte tiden bedst. Skal dine frugttræer beskæres alene med det formål at ændre formen på træet, kan du med fordel også gøre dette om vinteren. Større grene og beskæring af hovedstammen er også ideelt at udføre på denne tid af året, mens sommersæsonen giver de bedste forudsætninger for beskæring af mindre grene og fortynding i trækronen. Frugttræernes fleksibilitet i forhold til på hvilken tid af året, du beskærer dem, er dette imidlertid ikke ensbetydende med, at det er mindre centralt, at dine frugttræer beskæres på korrekt og professionel vis. Derfor er det altid en god idé at få professionel hjælp til beskæring af dine frugttræer.

Hvordan beskæringen af frugttræerne skal udføres

Skal dine frugttræer holdes sunde, er en god beskæring et must. Hovedreglen er imidlertid, at frugttræerne ikke må beskæres for ofte, så træerne ikke bruger unødvendig energi på at hele sårene efter hver beskæring. Selve beskæringen skal uføres med et korrekt snit – grenene skal hverken brækkes af eller saves halvt igennem for så at knækkes af. Med et korrekt snit undgår du nemlig eventuelle svampesporer samt skidt og snavs, der nemt kan samle sig ved urene snit. Har du beskåret et sygt frugttræ, bør du desuden rense og afspritte dit værktøj.

Vi hjælper med din træfældning på Sjælland. Ring os op og fortæl om opgaven

Ring til os